tisdag 14 december 2010

Del recension av "att leva ett liv, inte vinna ett krig"

Jag läser en bok som heter "Att leva ett liv, inte vinna ett krig" Av Anna Kåver.

Boken är väldigt bra upplagd, med många bra tips och beskrivningar på hur man ska jobba med acceptans. Hon är även väldigt nogrann med att beskriva vad acceptans är för henne. Hon påpekar ofta att man inte behöver gilla allt man accpterar, men man jobbar under de förutsättningarna som finns. Hon lägger stor tyngd på att man även kan välja hur man ska reagera i olika händelser och möten.

"Med accptans menas att välja se, ha och stå ut med både den inre och yttre verkligheten utan att fly, undvika, förvränga eller döma den och handla utifrån denna verklighet effektivt och i riktning mot sina egna värderingar och mål."

Hon trycker också på att när man tänker att man inte får tänka något eller göra något, så gör man det oftast. Då hjärnan har oförmågan att tolka ordet inte. Hon beskriver även händelser där hon behandlar personer som tror att tröst är att säga att det kommer ordna sig, det ordnar sig inte alltid. Du kan bara välja att förstå vad som har hänt och ta vara på tiden, acceptera händelsen för vad den är - efter det kan du jobba vidare med din egen inställning till händelsen och jobba dig mot ett lyckligare slut.

Det är så mycket jag har att säga om den än så länge..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar